Pages

Sunday, April 19, 2015

Bojkotta förövartidningen DN!

Efter den här monumentalt ensidiga drapan från Maziej Zaremba är det stört omöjligt att komma ifrån tanken att DN är en tidning som har som medvetet syfte att försvara förövare.

Så här är det alltid numera i DN. De som vill förneka övergrepp mot barn - som skakvåld, bortträngda minnen av övergrepp, organiserade övergrepp, barns rädsla för fäder och deras berättelser om övergrepp (PAS-debatten!) - har alltid tolkningsföreträdet. De som har något annat att säga om dessa frågor får nästan aldrig komma fram.

Det skulle vara intressant att veta hur stor andelen förövare är bland de som har någon form av makt över DN:s publiceringar. Det är ju en en typ av frågor som man inte ställer i den offentliga debatten - och det är faktiskt synd. För de stora medias förövarförsvar hänger inte i luften. Någonstans har det en materiell bas. .

I vilket fall som helst bör ingen prenumerera på DN. För de som är det minsta intresserade av att försvara barns intressen, liksom för alla anständiga människor i övrigt, borde det vara lika otänkbart att prenumerera på DN som det för de allra flesta under andra världskriget var att prenumerera på den nazistiska Dagsposten.
-------------------------
TILLÄGG
Och tro nu för all del inte att Zaremba är ny i gamet, som plötsligt stöter på några fall som han tycker är upprörande. Redan 2007 lierade han sig med Lambertz och Axberger i att det finns mängder av fall av oskyldigt dömda. Här tillrättavisas han för detta av Madeleine Leijonhufvud. Och 2013 kopplade han på ett bisarrt sätt skolans förfall till tron på "förträngda minnen"

Han tillhör gänget, så att säga. Sedan länge.

3 comments:

  1. Tack Erik! Det är fruktansvärt och så ska det bli en serie dessutom. Som vanligt kan du uttrycka dej kristallklart!

    ReplyDelete
  2. Tyvärr har Leif GW Persson varit inne på det spåret i SVT1 - det gjorde mig grymt besviken - ett tag tyckte jag att han var riktigt bra. Men han fick väl för mycket stryk efter boken Makten, Männen, Mörkläggningen...Han vågar inte längre.

    ReplyDelete
  3. Tack själv. Men GW Person angrips med rätta hårt i just den bok du nämner för att han helt avfärdade allt vad flickorna berättade om övergrepp från alla politiker utom Geijer. Han agerande i styckmordfallet granskades dessutom hårt av Lars Borgnäs. Annars har han pratat strunt om hur många övergreppsfall som helst. I nästan alla de "kontroversiella" fallen återfinns han på förnekarsidan.

    ReplyDelete